Theaterdeeg

08141_MIERSCHER KULTURHAUS_MIERSCHER THEATERDEEG 2023_VISUEL SITE_V01

Ticketen fir Spektakelen op
www.luxembourgticket.lu an T. 47 08 95 1

Liesungen a Concerten si gratis.

Véier Deeg laang dréint sech am Mierscher Kulturhaus a Centre national de littérature nees alles ëm den zäitgenësseschen Theater zu Lëtzebuerg. Am Mëttelpunkt steet d’Schreiwe fir den Theater an den Austausch vu Bünekënschtler.inne mam Public. Mir kucke wéi sech den Theater, Inzenéierungen a besonnesch Texter entwéckelt hunn, probéieren eraus ze fannen, wat an der nächster Saison kann a wäert op der Bün passéieren. Am Mëttelpunkt vun dëser zweeter Editioun sti kreativ an engagéiert Fraen déi den Theater vun haut an hei markéieren, Schrëftstellerinnen, Regisseurinnen an Actricen, déi sech mat aktuellen Theemen zu Wuert mellen. Den Optakt mécht d’Nathalie Ronvaux mam Discours sur le théâtre am CNL. D’Larisa Faber, d’Gintare Parulyte an d’Fabienne Elaine Hollwege si mat hiren erfollegräiche Spektakelen op Besuch. Am Gespréich mat staarke Fraestëmmen aus der Zeen gëtt iwwer Feminismus a Sexismus am Theater debattéiert. Besonnesch interessant dierften d’Liesunge ginn, bei deenen etabléiert a manner bekannte Schrëftsteller.innen hir nach onverëffentlecht Wierker presentéieren. Diskussiounen, Liesungen a Spektakelen, Austausch mam Publikum an engem gemittleche Kader – d’Mierscher Theaterdeeg wëllen eng Iddi ginn, wat et heescht, den Theater zu Lëtzebuerg ze gestalten an ëmmer nees nei ze denken.

DONNESCHDEG 1.6.

Centre national de littérature

▶ 19:30 ▶ Ouverture

Parler du théâtre – fêter le théâtre
Theater schwätzen a feieren
Déi zweet Mierscher Theaterdeeg fänken den 1. Juni um 19h30 am CNL un. Do feiere mir den Theater, an d’Autrice Nathalie Ronvaux stellt hiren Discours sur le théâtre vir. Mat Musik an Iwwerraschungen.
« De l’obscurité à la lumière et de la lumière à l’obscurité, entre imaginaire et réalité, le théâtre est un lieu où coexistent une multitude de possibilités,
de cheminements, de façons de faire et de vérités. » – Nathalie Ronvaux

FREIDEG 2.6.

▶ 18:30 ▶ Liesung mat Live-Musek
To My One And Only Daughter
Larisa Faber Writer, director
With Nora Zrika & EDSUN
“We don’t hug, and it‘s not out of respect for safety measures. We‘re both wearing visors, like two lost members of a pathetic space force.”
What do we inherit and where do we really come from? A bittersweet short story about an estranged daughter-father duo, family ties and secret recordings.
To My One And Only Daughter was commissioned by MASKéNADA as part of Triptyphon (2021).

▶ 20:00 ▶ Spektakel
stark bollock naked
Larisa Faber writer/director

GAME OVARIES.
VAULT Festival award-nominated smash hit about breaking eggs and your reproductive shelf life. Featuring stunning video mapping and a live score of gynaecological instruments, this is an unmissable show about what (not) to do with your (ageing) ovaries.
“Winningly hilarious, visually enthralling” **** (FringeBiscuit.com)
“It’s funny, it’s smart, it’s complex, it’s relatable.” (DELANO Magazine)
“A very personal story at lightning speed with incredible honesty.” (Luxembourg Times)

Produced by Larisa faber productions | Coproduced by neimënster | Supported by Camden People’s Theatre London, Oeuvre Nationale de Secours GD Charlotte, Fondation Indépendance, FOCUNA | In partnership with CID Fraen an Gender | Selected for VAULT23 | Luxembourgish selection for the Edinburgh Fringe Festival 23 supported by Kultur|lx
Ticket 20€/10€ (luxembourgticket.lu)

▶ uschléissend ▶ Meeting
mat der Auteurin a Regisseurin Larisa Faber

▶ duerno am Bar
Austausch mam Publikum

SAMSCHDEG 3.6.

▶ 16:00-18:00 ▶ Liesung
An Zesummenaarbecht mat der A:LL Association Littérature Luxembourgeoise
Schrëftsteller.inne presentéieren hir nei Stécker a ginn en Abléck an hire Schreifprozess.
16:00 Natascha Ewert
16:30 Bernd Marcel Gonner
17:00 Elise Schmit
17:30 Antoine Pohu

▶ 18:30 ▶ Diskussioun
Feminismus a Sexismus am Theater
Besonnesch an der aktueller Saison si jonk engagéiert Kënschtlerinne mat fraespezifeschen Themen an de Lëtzebuerger Theateren ze gesinn. Wéi eng Roll spille Frae virun, op an hannert der Bün. Mir ënnerhalen eis mat staarke Stëmmen aus der Zeen iwwer Feminismus a Sexismus am Theater.
Moderatioun Anina Valle Thiele
Mat ë.a. Gintare Parulyte (Schauspillerin, Regisseurin, Schrëftstellerin), Nora Zrika (Schauspillerin), Pablo Chimienti (THEATER FEDERATIOUN, Coordinateur groupe Power Abuse)

▶ 20:00 ▶ Spektakel
Lovefool
Gintare Parulyte Text and direction
With Kristin Winters
Lovefool is a one-woman play about Grace, a young woman hungry for affection and looking for love in the wrong places, who is forced to discover what healthy (self-) love might look like. Gintare Parulyte explores with vulnerability and humor the effects of toxic masculinity and inequality, as well as those of life governed by gender expectations that are too confusing to fathom, let alone to enjoy. Lovefool is heartbreaking and hilarious at the same time.
"Possibly the best theatre play I’ve seen this season!" – Luxembourg Times
***** "Unmissable!" – Broadway Baby
**** "Winters is mesmerizing in a performance that is faultless!" – Spy In The Stalls
Production Théâtre National du Luxembourg
Ticket 20€/10€ (luxembourgticket.lu)

▶ 21:30 ▶ Concert Liesung
DAZWISCHEN frei
Fabienne Elaine Hollwege Künstlerische Leitung, Texte, Songs & Performance
Gitarre Sven Sauber Videos Kathrin Dworatzek, Alexander Merbeth
Die LIVECONCERT-Lesung „Dazwischen frei“, nach dem interdisziplinären CD-Buch „To LIVE heißt Leben und Liebe heißt LOVE“, stellt das Thema von Frau- und Freisein und den schwer erreichbaren Frei(t)räumen in den Fokus: Songs, Texte und Gedichte beleuchten die geradezu utopischen Anforderungen, mit welchen Frauen sich heute konfrontiert sehen und hinterfragen den Stellenwert von Leben und Liebe in unserer Gesellschaft.
Produktion MASKéNADA

MKH_LOGO_22_23_orange-freigestellt@4x

LOGO_CNL

ALL_logo-pantone cropped